voor wie?

Je zit niet lekker in je vel, hebt het gevoel dat je je leven niet ‘vol’ leeft. Misschien ben je in wezen veel spontaner dan je laat zien. Of ben je juist gevoelig terwijl je je altijd hard opstelt. Misschien ben je niet zo goed in het contact met anderen. Maak je veel ruzie. Of moet je van alles vinden van jezelf en van de mensen in je omgeving. 

Hoe zou het zijn als je dit kunt delen, erover kunt praten. In een vertrouwelijke omgeving, los van je dagelijkse beslommeringen kunt onderzoeken waar dit vandaan komt. Dat er inzicht komt, je je bewust wordt, je wordt bevrijd van je belemmeringen.

Hoe zou het zijn als je handvatten krijgt om met deze inzichten vrijer te leven, onbevangener. 

Welke hulpvraag je ook hebt, ik kan je zonder meer helpen en samen met jou zorgen dat we tot de kern komen, dat er inzicht komt, bewustwording en dat je je doelen bereikt. 

het begin

Na een eventuele vrijblijvende kennismaking begin ik met een uitgebreide intake. We bespreken wat je hulpvraag is. Wie je bent, waar je vandaan komt, wat je bezighoudt, waar je tegenaan loopt. We onderzoeken of we tot de kern kunnen komen, wat vind jij ten diepste van jezelf. 

Ook bespreken we wat je zou willen bereiken met mijn hulp; wat is je doelstelling. 

Na de intake spreken we een vervolg af. Jouw hulpvraag, jouw kern en jouw doelstelling bepalen de rode draad van het traject. 

psychodynamisch

Mijn aanpak is psychodynamisch. Dat betekent dat ik afstem op jou, jouw hulpvraag, jouw doel en aan de hand daarvan therapeutische technieken inzet. Per sessie kijk ik wat er nodig is. We gaan samen aan de slag en ik help je om je doel te bereiken. Het fantastische aan psychodynamisch werken is dat ik eigenlijk altijd maatwerk kan leveren. Kan voorzien in wat er op dat moment nodig is. Van bepaalde technieken leer ik je ook om ze zelf in te zetten, zodat je later, als het traject bij mij is afgerond zelfstandig verder kunt. 

aantal sessies

Het laat zich lastig voorspellen hoeveel sessies er nodig zijn om jouw doelstelling te bereiken, maar de ervaring leert dat we in 5-10 sessies veel kunnen doen. Dat er inzicht komt, bewustzijn. Dat je zelf veranderingen teweeg kunt brengen.  

Het is uiteraard van belang dat je daar zelf ook actief en betrokken in bent. Dat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen proces. Ook daarin zal ik je helpen. 

technieken

Lees hier meer over de verschillende technieken die ik in kan zetten.